День прав людини
Інформація - Новини
Неділя, 10 грудня 2023, 00:00

Щороку 10 грудня уся міжнародна спільнота відзначає День прав людини.
⚖️75 років тому цього дня Генеральна Асамблея ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини.
Вітаємо з цим символічним днем!
Права людини як броня – вони захищають нас; вони як правила – говорять нам, як себе поводити; і вони як арбітри – ми можемо до них звертатися. Вони абстрактні – як емоції, і як емоції, вони належать усім й існують, що б навколо не відбувалося.

«КОМПАС»
Посібник з освіти в галузі прав людини за участі молоді

Права людини — комплекс природних і непорушних свобод і юридичних можливостей, що обумовлені фактом існування людини в цивілізованому суспільстві; іманентні можливості людини поводитися відповідно до своїх свідомих волевиявлень та робити все, що не заборонено законом і не спричиняє невиправданої шкоди правам і свободі інших людей.

Система прав і свобод людини за чинним законодавством України містить особисті, екологічні, природоресурсні, гуманітарні, економічні, соціальні та громадянсько-політичні права і свободи людини, а також правозахисні права і можливості громадян.

У залах науково-технічної бібліотеки користувачі завжди можуть знайти літературу у допомогу з розширення знань про права людини та усіх можливих засобів захисту таких прав.

Адже пам‘ятаймо,  «права людини не можуть бути реалізовані за допомогою лише юридичних процесів. Права людини будуть поважатися, захищатися та цінуватися лише тоді, коли всі ми усвідомимо свою приналежність до них та будемо застосовуати», - Генеральний Секретар Ради Європи (з 2009 по 2019) Турбйорн Ягланд.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар