Альманах моди
Соціокультурна діяльність - Книга дня
Четвер, 02 листопада 2023, 11:48

Відділ зберігання фондів науково-технічної бібліотеки КНУТД містить численні видання минулих років за профілем університету, деякі з них іноземними мовами, які становлять безумовну цінність не тільки за роком видання, але й за унікальним змістом та оформленням.

Зацікавлених у вивченні історіі моди пропонуємо ознайомитись з виданням німецькою мовою: Moden Almanach: modenbilder aus vier Jahrhunderten 1500 - 1900. - Köln : Haus Neuerburg, 1933.

«Альманах мод : моди чотирьох століть»  містить вражаючу колекцію кольорових репродукцій, які відображають  історичну еволюцію моди від 1500 до 1900 рр. Мода часів Відродження, іспанська мода, мода часів 30-річної війни, мода за часів Людовика ХYI та Марії-Антуанети – завжди мода була своєрідним дзеркалом, у якому відображалися події світової історії.

Зображення, що ілюструють розвиток моди від часів Відродження до початку ХХ століття, відтворені за творами живопису та графіки знаних тогочасних майстрів, а також за малюнками зі сторінок модних журналів, перший з яких, Cabinet des Modes, почав видаватися у Парижі у 1785 році, рік потому йому наслідував німецький «Journal des Luxus und der Moden».

Кожній історичній добі присвячений окремий розділ з передмовою, 12 чорно-білих ілюстрацій до розділів створено у відповідній художній стилістиці. Матеріали до альманаху надали Бібліотека костюму та Берлінський гравюрний кабінет (найбільша колекція графіки у Німеччині).

З виданням можна ознайомитись в читальному залі відділу зберігання фондів, прим. 1-0290.

Текст підготувала Ніна Максимова

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар