До Дня вишиванки
Новости - Последние новости
Четвер, 18 травня 2017, 13:11

18 травня бібліотека КНУТД разом з усією країною святкує День вишиванки. Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Тепер це свято набуло міжнародних масштабів.

Piccy.info - Free Image Hosting

До Дня вишиванки у бібліотеці (читальний зал 1-0392)  відкрито виставку ілюстрованих видань, присвячених історії та сьогоденню української вишивки. Також працівниками бібліотеки зібрані матеріали з композиції та оздоблення українського одягу, зразки традиційного орнаменту на рушниках, скатертинах, серветках тощо. У підбірці наявні сторінки періодичних видань: журналу «Пам`ятки України» та часопису Союзу Українок Америки «Наше життя». Віднедавна усі числа журналу Союзу Українок Америки «Наше життя» за 1944-2012 роки доступні онлайн. Рекомендуємо використовувати цей багатий інтернет-ресурс для студентських та магістрантських досліджень.

Piccy.info - Free Image Hosting

Бібліотека запрошує усіх бажаючих ознайомитись з матеріалами по історії, краєзнавству та традиціям вишиванки, а для тих, хто мріє виготовити її власноруч, ми пропонуємо видання по техніці вишивання. Ці матеріали можуть слугувати чудовим джерелом для дослідження національних традицій української вишивки.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар