У пошуках натхнення
Соціокультурна діяльність - Мистецькі огляди
П'ятниця, 03 листопада 2023, 10:34

У просторі галереї НЮ АРТ експонується  виставка «У пошуках натхнення». присвячена віднайденню  краси у  буденному житті, об’єктах, що нас оточують: вази з квітами та фруктами, скляний та порцеляновий посуд, книги тощо. Всі ці об’єкти на перший погляд  доволі прості та буденні, але кожен з них вартий уваги та пензля художника. саме завдяки художньому баченню він і набуває цінності.

Мore

Жанр натюрморту пройшов складний еволюційний шлях від XVII століття і  набув символічного змісту, красномовності у відображенні думок художника. В той же час, як декоративний жанр, він підвищує емоційну виразність зображуваних форм. Натюрморти можуть створити настрій, продемонструвати майстерність художника, нагадати про приховану і швидкоплинну красу життя.

В експозицію увійшли різні за манерою виконання та настроєм твори талановитих українських митців: В. Багаліки, І. Волкова-Ткачинського,  К. Звіринського, В. Колесникова, Н. Корф-Іванюк, Р. Сельського, М. Соколова, М. Резніка, С. Чаркіна, С. Шишка, В. Цвєткової, С. Ярового та інших, серед них є й такі, що глядачі побачать вперше. Натюрморти  неодмінно зацікавлять студентів творчих професій нашого Університету, навчать їх розпізнавати красу у предметах навколо нас, наслідуючи вислів великого українського філософа Григорія Сковороди – « З видимого пізнавай невидиме».

Виставка «У пошуках натхнення» триває з 26 жовтня до 28 листопада. Відвідайте цю прекрасну осінню виставку та отримайте естетичне задоволення! Вхід - вільний. Адреса галереї : вулиця Михайла Грушевського, 28/2, режим роботи галереї: вт-пт 11:00 - 18:00, сб 12:00 - 16:30

Підготувала Ніна Максимова

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар