Виставка копій народної ікони на склі у науково-технічній бібліотеці КНУТД PDF 
Соціокультурна діяльність - Заходи
Середа, 02 жовтня 2024, 14:04

В останній день вересня у науково-технічній бібліотеці КНУТД студенти другого курсу освітньої програми «Цифрове мистецтво» відкрили виставку копій народної ікони на склі. Захід, присвячений Дню захисника і захисниці України та святу Покрови, став унікальною подією, що поєднала духовність і мистецтво. Куратором проєкту виступила Уляна Балан,старший викладач кафедри цифрового мистецтва.

7

Здобувачі освіти створили серію яскравих ікон, дотримуючись традицій народного малярства на склі. Під час роботи вони досліджували взаємодію кольорових контрастів, характерних для народного живопису. Уляна Балан поділилася з учасниками історією цього виду мистецтва, його технологією та особливостями поширення.

Кожен зі студентів-авторів представив свою роботу, розповівши про обраний образ святого та його іконографію. Цей проєкт є важливим внеском у збереження та розвиток української народної мистецької традиції. У процесі роботи здобувачі освіти глибше ознайомилися з технікою малярства на склі, що дало їм можливість доторкнутися до пласту народного мистецтва і зробити сьогоднішній день у бібліотеці по справжньому святковим.

147371556-117166150314030-5136319708523157451-n

Приємно зазначити що науковці університету доєднуються до проєкту "Подаруйте бібліотеці сучасну книгу!" Висловлюємо подяку кандидату соціологічних наук, доцентці Дарині Ченяк, за подаровані сучасні видання.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог









Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар