Інформаційно-бібліографічна робота
Науково-інформаційна робота - Науково-практичні заходи
Вівторок, 01 лютого 2022, 11:00

Одним із завдань науково-бібліографічного відділу є редагування списків використаних джерел інформації для дисертацій та авторефератів. У своїй роботі співробітники відділу керуються Державними стандартами з цієї сфери наукової діяльності, Постановами та Доповненнями до ДСТУ.

У 2016 році набув чинності Стандарт 8302:2015 «Інформація та документація. Бібліографічні посилання. Загальні вимоги і правила складання», розроблений фахівцями Книжкової палати України ім. І. Федорова, призначений авторам творів, видавцям, фахівцям редакцій засобів масової інформації, інформаційних центрів тощо.

Стандарт містить інформацію про види бібліографічних посилань та правила їхнього складання; особливості складання комплексного бібліографічного посилання; особливості складання бібліографічного посилання на електронний ресурс; особливості складання бібліографічного посилання на архівний документ. Він визначає види бібліографічних посилань, які є частиною довідкового апарату документа і наводиться у виді бібліографічного запису.

Наведений вище Стандарт не замінює раніше прийнятий ДСТУ 7.1:2006 «Система стандартів з інформації бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги і правила складання (ГОСТ 7.1-2003).

Звертаємося до всіх користувачів бібліотеки, які мають потребу у написанні списків використаних джерел. Рекомендуємо скористатися Стандартом 8302:2015, а в разі необхідності, звертайтеся до науково-бібліографічного відділу КНУТД (1-0426, 29-50), раді будемо допомогти. Послуги з формування та редагування бібліографічних списків надаються на платній основі.

 ДСТУ 7.1_2006

 ДСТУ 3582-2013

 ДСТУ 8302-2015

 Правила оформлення списку використаних джерел

 Приклади оформлення бібліографічних записів

Генератори посилань

ONAFT4Ref – сервіс для автоматизованого оформлення бібліографічних посилань згідно з ДСТУ 8302:2015

Grafiati – безкоштовний сервіс автоматичного оформлення посилань і створення списків використаних джерел за українськими та міжнародними стандартами: ДСТУ 8302:2015, ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 (ВАК), APA, MLA, Chicago та Harvard.

Як оформити джерела згідно з вимогами ВАК України за допомогою порталу VAK.in.ua.



 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар