The News
Інформація для магістрів та аспірантів. Індексування наукових робіт за Універсальною десятковою класифікацією
Последние новости
Четвер, 24 квітня 2014, 09:10

Piccy.info - Free Image Hosting

Вихідні відомості кожного наукового видання повинні містити класифікаційний індекс УДК згідно з ДСТУ 4861:2007 "Інформація та документація. Видання. Вихідні відомості". Це стосується усіх друкованих документів: монографій, наукових робіт, публікацій у періодичних виданнях.

Універсальна десяткова класифікація (УДК) - міжнародна багатомовна класифікаційна система, що об'єднує усі галузі знань в єдиній структурі. Близько 130 держав світу використовують УДК, розділи якої побудовані з використанням цифрового десяткового коду за принципом поділу від загального до часткового. Наприклад: 1 - філософія, 5 - природничі науки, 6 – техніка, 67/68 - легка промисловість тощо. Індекс УДК допомагає у інформаційному пошуку видання у електронному каталозі.. Вірне визначення індексу УДК вимагає досконального знання Таблиць УДК, які призначені для систематизації документів, пошуку інформації та організації фондів документів з усіх галузей знань у бібліотеках, видавництвах, інформаційних центрах. В Україні з 2000 року використовують таблиці УДК українською мовою. Оновлення УДК здійснюється щорічно, і це дає змогу підтримувати систему в актуальному стані та відображати всі зміни, події та явища, які відбуваються у світі.

Щоб запобігти помилці, науковцю не потрібно намагатися самостійно проставити індекс УДК. У науково-технічній бібліотеці Київського національного університету технологій та дизайну магістри, аспіранти, викладачі та інші користувачі можуть замовити визначення індексу УДК на свою наукову роботу, статтю, доповідь у інформаційно-бібліографічному відділі (прим. 1-0426), на дисертацію, автореферат – у відділі наукової обробки документів та організації каталогів (прим. 1-0276А).

Ця послуга, що вимагає професійних знань, безкоштовна.

Чекаємо на Вас у нашій бібліотеці!

 
Інформація для магістрів та аспірантів
Последние новости
Середа, 23 квітня 2014, 09:13

Piccy.info - Free Image Hosting

На допомогу науковцям бібліотека пропонує тестовий доступ до міжнародних баз даних: EBSCO, Web of Science,  East View Information Services.

Бази даних EBSCO містять понад 6 тис. електронних версій відомих журналів, газет, бюлетенів новин, близько 1300 брошур, енциклопедій, довідників і реферативних збірників, більшість з яких повнотекстові. EBSCO надає можливість пошуку повнотекстових, рецензованих спеціалізованих матеріалів за 60 пошуковими ознаками.

Web of Science є найбільшою реферативною базою даних, що охоплює понад 50 мільйонів записів з більш ніж 12 тисяч впливових журналів з усього світу, в тому числі тих, які знаходяться у відкритому доступі, та 120 тисяч матеріалів конференцій з природничих, суспільних та гуманітарних наук.

Компанія East View Information Services, Inc. пропонує велику кількість інформаційних ресурсів з різних регіонів світу: Афганістану, Китаю, Росії, України, Близького та Середнього Сходу, а також Газети СНД і країн Балтії та міжнародні новини.

Пропонуємо науковцям, викладачам та студентам, швидкий доступ до якісної міждисциплінарної релевантної інформації. Нагадуємо, що перелік тестових баз постійно оновлюється. Інформацію про оновлення дивіться на сайті бібліотеки.

 
Зустрічаємо Великдень разом
Последние новости
Вівторок, 15 квітня 2014, 09:12

Piccy.info - Free Image Hosting

 
East View Information Services, Inc.
Последние новости
Понеділок, 14 квітня 2014, 14:18

East View Information Services, Inc.

Piccy.info - Free Image Hosting

З 14 квітня до 16 травня 2014 р. відкрито тестовий доступ до бази даних американської компанії East View Information Services, Inc.

Доступ здійснюється за контролем IP-адрес КНУТД за посиланням http://dlib.eastview.com/

Компанія East View Information Services, Inc. пропонує велику кількість інформаційних ресурсів з різних регіонів світу: Афганістану, Китаю, Росії, України, Близького та Середнього Сходу а також Газети СНД і країн Балтії та міжнародні новини (детально про всі ресурси компанії: http://online.ebiblioteka.ru/descriptions/index.jsp/)

Під час цього тестового доступу ви зможете ознайомитись з українськими та російськими ресурсами.

Це:

- наукові журнали;

- газети і стрічки новин;

- спеціалізовані ресурси;

- ретроспективні проекти;

- бібліографічні видання.

 
Виставка "Краса земна"
Последние новости
П'ятниця, 14 березня 2014, 14:05

Piccy.info - Free Image Hosting

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 Наступна > Кінець >>

Сторінка 11 з 14

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар