Інформація для магістрів та аспірантів. Індексування наукових робіт за Універсальною десятковою класифікацією
Последние новости
Четвер, 24 квітня 2014, 09:10

Piccy.info - Free Image Hosting

Вихідні відомості кожного наукового видання повинні містити класифікаційний індекс УДК згідно з ДСТУ 4861:2007 "Інформація та документація. Видання. Вихідні відомості". Це стосується усіх друкованих документів: монографій, наукових робіт, публікацій у періодичних виданнях.

Універсальна десяткова класифікація (УДК) - міжнародна багатомовна класифікаційна система, що об'єднує усі галузі знань в єдиній структурі. Близько 130 держав світу використовують УДК, розділи якої побудовані з використанням цифрового десяткового коду за принципом поділу від загального до часткового. Наприклад: 1 - філософія, 5 - природничі науки, 6 – техніка, 67/68 - легка промисловість тощо. Індекс УДК допомагає у інформаційному пошуку видання у електронному каталозі.. Вірне визначення індексу УДК вимагає досконального знання Таблиць УДК, які призначені для систематизації документів, пошуку інформації та організації фондів документів з усіх галузей знань у бібліотеках, видавництвах, інформаційних центрах. В Україні з 2000 року використовують таблиці УДК українською мовою. Оновлення УДК здійснюється щорічно, і це дає змогу підтримувати систему в актуальному стані та відображати всі зміни, події та явища, які відбуваються у світі.

Щоб запобігти помилці, науковцю не потрібно намагатися самостійно проставити індекс УДК. У науково-технічній бібліотеці Київського національного університету технологій та дизайну магістри, аспіранти, викладачі та інші користувачі можуть замовити визначення індексу УДК на свою наукову роботу, статтю, доповідь у інформаційно-бібліографічному відділі (прим. 1-0426), на дисертацію, автореферат – у відділі наукової обробки документів та організації каталогів (прим. 1-0276А).

Ця послуга, що вимагає професійних знань, безкоштовна.

Чекаємо на Вас у нашій бібліотеці!

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар