Вікіпедія і бібліотека: можливості і партнерство на межі
Науково-інформаційна робота - Науково-практичні заходи
Четвер, 08 лютого 2024, 00:00

7 лютого 2024р. відбувся вебінар «Вікіпедія і бібліотека: можливості і партнерство на межі» за підтримки Української бібліотечної асоціації та бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету.

Доповідач: Казимир Возьний, кандидат економічних наук, директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка.

Створення проекту Вікіпедія бере початок з 2001 року. Це багатомовна,  безкоштовна та загальнодоступна онлайн-енциклопедія. На вебінарі були надані практичні поради щодо співпраці між бібліотеками та Вікіпедією, розглянуті питання промоції іміджу бібліотеки на сторінках Вікіпедії, нові засоби просування свого інформаційного контенту, створення простору для комунікацій.

Захід ознайомлює широку громадськість із сучасними можливостями бібліотек у цифровому світі, покращенням доступу до інформації, розширення аудиторії та сприяння вільному обміну знань, як творити вікіпедійний та академічний контент, дотримуючись правил авторського права та як отримати дозвіл на розміщення запозиченої інформації.

Були розглянуті приклади успішних партнерств, типові помилки на цьому шляху й надані практичні поради щодо організації співробітництва між бібліотеками та онлайн-енциклопедією.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар