Робоча зустріч керівників і студентів наукових гуртків кафедр – маркетингу та комунікаційного дизайну і хімічних технологій та ресурсозбереження з працівниками НТБ КНУТД
Науково-інформаційна робота - Науково-практичні заходи
Неділя, 07 травня 2023, 00:00

4 травня 2023 року відбулась інформаційна зустріч із працівниками науково-технічної бібліотеки Університету, викладачів, здобувачів освіти бакалаврського й магістерського рівнів, аспірантів, керівників і членів наукових гуртків кафедр – маркетингу та комунікаційного дизайну і хімічних технологій та ресурсозбереження. Організаторами зустрічі зі студентами виступили завідувачі кафедр: Євсейцева Олена Сергіївна, Бутенко Оксана Олександрівна.

Директор бібліотеки Тетяна Букорос розповіла про участь НТБ Університету у підвищенні якості освітнього та науково-дослідного процесів через забезпечення інформаційних, дослідницьких потреб студентів, науковців, викладачів, співробітників Університету, підкреслила, що університетська спільнота та працівники бібліотеки створюють у спільнодії комфортне середовище для взаємодії, що сприяє дослідженню, навчанню та викладанню й саморозвитку кожного учасника освітнього процесу.

Під час зустрічі за допомогою інтерактивної презентації співробітники бібліотеки ознайомили здобувачів освіти з електронними бібліотечними ресурсами, розповіли про фонди електронної бібліотеки НТБ КНУТД та інституційний репозитарій КНУТД, пояснили методику інформаційного пошуку за електронним каталогом.

Учасники отримали інформацію про нові інформаційні ресурси, до яких нещодавно отримано доступ, та про електронні ресурси, якими науковці університету успішно користуються протягом останніх років. У бесіді заступник директора НТБ Тетяна Ткаченко звернула увагу учасників, що доступ до міжнародних ресурсів та бази даних, до яких в університеті через НТБ є доступ, розміщено на сайті бібліотеки.

Завідувач сектору відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Олександра Глушко ознайомила учасників заходу із особливостями та стандартами оформлення бібліографічних списків, порядком присвоєння виданням УДК, інформаційно-технічним забезпеченням роботи користувачів бібліотеки, сервісними послугами бібліотеки. Окрему увагу приділено було періодичним виданням, засновником яких є Університет. Усі видання розміщено на платформі OJS, таким чином забезпечено принцип відкритості науки.

Також здобувачі вищої освіти прослухали лекцію щодо основних принципів академічної доброчесності, правил і норм, що закріплені у «Кодексі академічної доброчесності КНУТД».

Зустріч була змістовною і інформативною для здобувачів освіти, які задавали запитання і з цікавістью дізнавались про можливості, які надає бібліотека КНУТД для проведення наукових досліджень. Ми сподіваємося, що наступні зустрічі будуть такими ж теплими й плідним, а реалізовані наукові інтереси буде втілено у наукові розробки молодих науковців КНУТД.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар