Приватне та публічне право – нові надходження НТБ КНУТД
Інформація - Новини
Вівторок, 21 листопада 2023, 12:27

Науково-практичні заходи університету стають платформою для апробації результатів наукових досліджень, виголошенням доповідей, дискусій, а й майданчиком обміну науковим продуктами. З приємністю інформуємо наших користувачів, що завдяки участі вчених університету у проєкті «Подаруй книгу», фонд бібліотеки поповнюється актуальними виданнями.

За ініціативи директорки Інститут права та сучасних технологій доцента Тетяни Власюк та завідувача кафедри приватного та публічного права професора Юрія Оніщика у межах І Всеукраїнської науково-практична конференція «Проблеми реалізації прав, свобод і законних інтересів суб`єктів права в Україні», що відбулася 9 листопада 2023 року в Київському національному університеті технології та дизайну, провідні спікери конференції Наталія Атаманчук, доктор юридичних наук, доцент, провідний науковий співробітник відділу дослідження проблем правотворчості та адаптації законодавства України до права Європейського Союзу Науково-дослідного інституту правотворчості та науково-правових експертиз Національної академії правових наук України, та Володимир Ліпкан, доктор юридичних наук, професор, докторант відділу правових проблем політології Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, академік Національної академії наук вищої освіти України, академік Міжнародної кадрової академії, академічний радник Національної академії правових наук України, засновник теорії безпекознавства, стратегічний аналітик, презентували учасникам та подарували до фонду науково-технічної бібліотеки КНУТД наукові видання, присвячені політичним та правовим питанням, всього 5 примірників.

Для наших користувачів та всіх, хто цікавиться проблемними питаннями права, презентуємо видання:

Правові основи непрямих податків в Україні : монографія / Н. І. Атаманчук. – Київ : Алерта, 2019. – 352 с.

Монографію присвячено найбільш проблемним та дискусійним питанням правового регулювання непрямих податків в Україні. Це видання буде корисним для законодавців, науковців, практиків, викладачів, аспірантів, студентів, а також для тих, хто цікавиться відповідним напрямом. ( 2 прим. )

Геостратегія сучасного Китаю : монографія / В. А. Ліпкан, А. В. Яковець. – Київ : Видавець Ліпкан В. А., 2023. – 384 с.

Монографія є першим в Україні виданням, в якому досліджуються засади формування та реалізації геостратегії сучасного Китаю з позицій теорії геостратегії, геоісторії, геоекономіки, геоінформаційної політики, політології, націобезпекознавства, кібербезпеки на засадах системного міждисциплінарного підходу. Уперше надано гіперболічну модель депопуляції населення Китаю, детально проаналізовано Пропозиції Китаю від 24 лютого 2023 року щодо його бачення своєї пожадливості від війни в Україні. Монографія стане у пригоді передусім практичним працівникам, аспірантам, науковцям та усім, хто цікавиться питаннями сучасної геостратегії, в тому числі синології.

Стратегія державної інфраструктурної політики України : монографія / В. А. Ліпкан, Г. Ю. Зубко. – Київ : Видавець Ліпкан В. А., 2022. – 1008 с.

У монографії досліджено засади стратегії інфраструктурної політики України. Уперше за допомогою математичного апарату подано аналіз альтернатив інституційно-організаційних структур реалізації стратегії державної інфраструктурної політики. Монографія стане в нагоді аспірантам, науково-практичним працівникам та усім, хто цікавиться питаннями геостратегії, в тому числі стратегії державної інфраструктурної політики.

Стратегія державної інфраструктурної політики України : словник / В. А. Ліпкан. – Київ : Видавець Ліпкан В. А., 2023. – 252 с.

Однією з родзинок видання є розвиток саме українськомовної термінологічної сфери, формування авторських неологізмів на засадах лінгвістики української мови.Словник є органічним продовженням монографії «Стратегія державної інфраструктурної політики України» і призначений для фахівців у сферах формування та реалізації: геостратегії, геоекономіки і геополітики, інфраструктурних стратегій, національної та міжнародної безпеки, а також тих, для кого небайдужі проблеми формування системи знань про стратегію державної інфраструктурної політики та її забезпечення в умовах нестаціонарності.

Бібліотека висловлює щиру вдячність авторам за подаровані видання, які сприятимуть формуванню навчально-методичного забезпечення освітніх програм, а також всім учасникам проєкту «Подаруй книгу», які сприяють поповненню фондів.

 З виданнями можна ознайомитись у читальному залі НТБ, прим. 1 – 0397.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар