17 листопада День студента в Україні та Міжнародний день студентів
Інформація - Новини
П'ятниця, 17 листопада 2023, 10:35

Міжнародний день студентів було впроваджено на Всесвітньому конгресі студентів. Свято відзначається щорічно 17 листопада. Україна приєдналася до  міжнародної ініціативи і закріпила в своєму законодавстві День студента, додатковим Указом Президента України від 16 червня 1999 року № 659/99.

Студенство завжди було невід’ємною частиною верств суспільства, соціальним феноменом, рушійною силою прогресу, учасником державотворення.

У Національній доктрині розвитку освіти визначено: «Головне завдання вищої школи – професійна підготовка студентів, формування фахівців із вищою освітою, здатних до творчості, прийняття оптимальних рішень, таких, що володіють навичками самоосвіти й самовиховання, вміють узгоджувати свої дії з діями інших учасників спільної діяльності».

Також, одним із головних завдань вищого навчального закладу, як сказано в Законі України «Про вищу освіту», є забезпечення культурного й духовного розвитку особистості, виховання осіб, що навчаються у вищих навчальних закладах, у дусі українського патріотизму і поваги до Конституції України.

Мета КНУТД – навчати й виховувати молодь, реалізовувати необхідні суспільству якісні освітні послуги незалежно від місця проживання / перебування споживачів; розвивати особистісний потенціал учасників освітнього процесу, їх творчі здібності, активну соціальну позицію.

Яким є студентство КНУТД 2023 навчального року? Уява створює загальний образ студента, як молодої, прогресивної, завзятої до навчання, ретельно працюючої, ініціативної людини, кмітливу та веселу на вдачу. Реальний образ студентської молоді КНУТД відображається у навчанні, діях, вчинках.

Науково-технічна бібліотека КНУТД на основі матеріалів сайту КНУТД та власних спостережень зробила своєрідний аналіз студентської спільноти університету. До вашої уваги презентація «Студенти КНУТД: 2023».

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар