Кіно народжене Україною. Альбом антології українського кіно
Соціокультурна діяльність - Книга дня
Середа, 11 жовтня 2023, 13:58

Книгу Сергія Тримбача «Кіно народжене Україною» береш в руки з відчуттям урочистого очікування свята. Бо кіно, як і будь-яке мистецтво, це завжди зустріч з несподіванкою: або занурення в океан емоцій, або в глибини інтелектуального пошуку, або в тиху спокійну радість споглядання.

Книга видана в 2020 році до ювілею студії ім. О. Довженка, ще до початку повномасштабної війни. Створена для вивчення історії українського кіно, зараз вона сприймається вже зовсім по-іншому. Кадри знайомих старих фільмів, акторів викликають трепетну ніжність, «рідність», занурюють в спогади, а тих, які ще не бачив, – гаряче бажання обов’язково подивитись. Бо історія українського кінематографу – це також історія всієї України, в тому числі – її незалежності. В антології ми прослідковуємо шлях кіномистецтва майже за 130 років, від початку, з кінця 19 ст. і до наших днів.

Книжка справді зачаровує, її не хочеться випускати з рук, і не помічаєш, як спливає час! Численні якісні здебільшого чорно-білі фото, змістовні тексти до них, історичні і біографічні довідки не дають змоги відірватись від читання.

Альбом антології українського кіно шукайте в читальній залі бібліотеки КНУТД. Особливо, якщо ви – студент факультету культурних і креативних індустрій, а також цікавитесь сучасним життям у всіх його проявах! Ласкаво просимо!

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар