Владислав Вакуленко «30 років свободи творчості. Художники України»
Соціокультурна діяльність - Книга дня
Вівторок, 26 вересня 2023, 14:55

Чудовий подарунок одержала наукова бібліотека КНУТД!

Відомий мистецтвознавець Владислав Вакуленко зібрав під одну обкладинку нариси про життя і творчість видатних сучасних київських художників, щедро ілюстровані їхніми найкращими творами. Гортаючи сторінки книги, знайомимось з творчістю живописців Олександра Бабака, Андрія Блудова, Матвія Вайсберга, Юрія Вакуленка, Влади Ралко, скульпторів Назара Білика, Микити та Єгора Зігура, пейзажиста Анатолія Криволапа, абстракціоніста Петра Лебединця… В книзі представлені художники різних напрямів і жанрів. Так монументаліст Володимир Манжос, один з перших в Україні муралістів, позиціонує себе як сюрреалістичний символіст, Олександр Ройтбурд – постмодерніст, медіа-художник Арсен Савадов – концептуаліст…

Занурюючись в атмосферу сучасного українського мистецтва, вкотре радієш різнобарв’ю талантів своєї країни. Художники, представлені в книзі, різні за етнічним походженням, віком і освітою, але всі вони – вільні митці вільної землі, незалежної України!

Видання присвячене 30-й річниці Незалежності України, здійснене за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Українського інституту книги.

Буде цікавою для художників, дизайнерів і всіх, хто любить сучасне мистецтво.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар