Відзначаємо 209-у річницю з дня народження Тараса Шевченка
Соціокультурна діяльність - Заходи
Вівторок, 07 березня 2023, 11:44

«…кожне покоління українців (якщо вони так себе величають) мусить, бодай на початку життєвої подорожі, подивитися «свіжим оком» на Тараса Шевченка. Тобто визначити для себе, наскільки актуальним, доречним або просто суголосним він є по відношенню до їхніх потреб і прагнень…» - Тарас Діброва «Свіжим оком: Шевченко для сучасного читача», К – 2021.

Науково-технічна бібліотека КНУТД пропонує своїм читачам уривки із творів Шевченка, що перегукуються з подіями, новинами, відлунням у серці та бажаннями усіх небайдужих українців.

Понад 95% опитаних українців упевнені в перемозі України у війні з Росією та очікують, що це станеться упродовж року.

Чисельність сил тероборони в Україні зросла до 110 тисяч захисників та захисниць.

Загалом за понад чотири місяці від початку повномасштабної війни українці перевели на підтримку армії 19,6 млрд гривень.

Жінки в ЗСУ: на передовій — 5 тисяч військовослужбовиць. У 2021 році кількість жінок в лавах Збройних сил була близько 30 тисяч.

Росіяни продовжують масово підтримувати війну з Україною. Соцопитування демонструють ріст підтримки громадянами рф агресії проти нашої держави. Опитування показало справжнє обличчя «братнього народу».

Що робити, коли почули сирену? Знаходимо поради у Тараса:

Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 153 120 військових. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Джо Байден прибув до Києва – Укрінформ.

Сучасникам Шевченко  нагадує: «Горе нам! Но, братія, не вдавайтесь в тугу, а молітесь Богу і работайте разумно, во ім’я матері нашої України безталанної. Амінь».

Віримо в Перемогу, згадуючи Шевченка!

Завдячуємо ідеї

Список рекомендованої літератури


 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар