До Міжнародного дня демократії
Соціокультурна діяльність - Заходи
Четвер, 15 вересня 2022, 11:11

Феномен демократії, відомий з античності, особливо актуальний в умовах сучасної боротьби України за свою незалежність. Визнання відданості демократії, відстоювання демократичних цінностей та норм життя є пріоритетним завданням для нашої держави, яка прагне досягти сталого розвитку, утримувати та примножувати досягнене та забезпечити гідне існування кожній людині.

Шлях до демократичної розбудови держави залежить від кожного з нас. Тому, що любов до демократії і повсякденна праця задля демократії не завжди співпадають, адже останнє потребує чіткого усвідомлення стратегії соціальних і політичних трансформацій, формування культури свободи і досвіду критичного мислення. Адже декларування демократичних цінностей ще не означає автоматичного утвердження демократичних засад суспільного життя і демократичного мислення. Справжня демократія не утворюється «офіційно», вона формується в глибинах та надрах суспільного життя і громадянської культури і передбачає управління державою об’єднанням ВІЛЬНИХ людей.

Як стати вільною, демократичною особистістю? Почніть з книг і ви точно будете знати, куди рухатися далі.

До Міжнародного дня демократії НТБ КНУТД підготовлено книжкову виставку (Абонемент наукової літератури) та  список журнальних статей по даній тематиці. Для пошуку інших джерел інформації радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар