Проєкт «Колір і форма»
Соціокультурна діяльність - Мистецькі огляди
Вівторок, 30 серпня 2022, 13:19

МKolir

Пропонуємо ознайомитися з Проєктом «Колір і форма», що об’єднує двох відомих київських майстрів, чия творчість вписана в історію українського мистецтва – художника-графіка Юрія Химича та скульптора й майстра декоративного мистецтва Юрія Рубана.Митці зберігли у своїх роботах незалежність авторської позиції та самостійність висловлювання. Юрій Химич, видатний майстер архітектурного пейзажу, популяризував у своїй творчості об’єкти старовини, щоб зберегти для майбутніх поколінь унікальні пам’ятки історії та культури України.

Юрій Рубан – відомий український скульптор-анімаліст з широким просторовим діапазоном: його монументальні твори прикрашають міста України (скульптури «Зубр» та «Леви» біля Київського зоопарку), а пластика невеликих розмірів широко експонується на виставках та прикрашає приватні колекції. Юрій Рубан досліджував природу - бездоганно та пластично передаючи форми, експериментував з кольором.

До експозиції проєкту «Колір і Форма. Юрій Химич та Юрій Рубан» увійшло 25 колекційних живописних творів Юрія Химича та понад 40 керамічних скульптур Юрія Рубана, виконаних в єдиному екземплярі. Відвідати експозицію можна до 9 вересня у залі аукціонного дому Goldens за адресою вул. Леоніда Первомайського, 4.

 

Електронні ресурси

Інституційний репозитарій

Електронний каталог










Періодичні видання

Періодичні видання НТБ КНУТД

Періодичні видання НТБ КНУТД

Статистика


Український календар